"GeKra-Motors" is een afkorting...

"Gerrit Kranenberg Motors" was te lang als logo en nam teveel plek in als shirt reclame. Daarom werd het bedrijf in 1972 kort maar krachtig "GeKra-Motors".

Wij kopen en verkopen vanaf 1972 motorfietsen en onderdelen daarvoor met een Europees overheidsverleden. Voormalig leger-, douane- en marechaussee motoren. Waar de reguliere handel spettert in de meest uitbundige metallic kleuren, daar zijn de motoren uit onze handelsvoorraad doorgaans legergroen. Maar zelfs in 'legergroen' zijn er veel schakeringen!

Uit het leger de circuits op…   
In de begindagen waren die voormalige legermotorfietsen vaak de basis voor heel succesvolle ombouwprojecten. Herboren als crosser of wegracer bezorgden ze menig berijder een glorieuze podiumplaats. Een van die in eigen beheer gemaakte racers uit een serie van 8 is zelfs recentelijk in de pers gekomen als… Officiële fabrieksracer.

In die tijd werden wedstrijdmotoren nog gemaakt of gekocht in plaats van dat ze, zoals nu, van de importeur geleased worden. Toen het grootkapitaal de circuits overnam verlegde “GeKra-Motors” de activiteiten naar de handel. De onderdelenvoorziening voor klassieke- legermotoren werd vanaf dat moment de belangrijkste doelstelling.

 


GeKra 1977

 

GeKra - Maico

 

  
Gerrit Kranenberg op de Maico M250 B, nr. 190, Zuid-Wolde 1978. NMB "Grasbaan specials"
 Veteranen Renfahrer Nr. 4 NMB. meervoudig Ned. kampioen Jan Eybersen op een GeKra-Maico, Amsterdam 1978  

 
   

 


OPENINGSTIJDEN:

“GeKra-Motors” is gewoonlijk van
DINSDAG tot en met VRIJDAG geopend van 13:00 tot 18:00 uur.
Op ZATERDAG van 09:00 tot 14:00 uur.

BEL vooraf EVEN OVER  ONZE OPENINGSTIJDEN!

0313 - 416045


Van de openingstijden kan soms afgeweken worden wanneer wij op beurzen staan. De omgeving van Dieren biedt ook veel moois als we gesloten zijn. Maar het zou sneu zijn als we elkaar misliepen.

Nu voornamelijk onderdelen…
Die onderdelenvoorziening is ook op het gebied van slijtagedelen van klassieke motoren met een burgerverleden verrassend goed te noemen. “GeKra” levert kettingsets, banden, remblokken, accu’s en bijvoorbeeld ook de gerenommeerde VALVOLINE produkten. Ook de LATOL single grade oliesoorten!

De merken waarvoor “GeKra-Motors” onderdelen heeft…
Sinds 1972 zijn er veel ex legermotorfietsen de revue gepasseerd. Bij “Gekra-Motors” vindt u bijvoorbeeld onderdelen voor: Armstrong,  BMW R65 G/S, BSA, Can Am, DKW, Hercules K125 & K180 BW, Maico, Moto-Guzzi V50 NATO , MZ en Triumph TRW.


Aanvragen met een verlanglijstje…
In de meer dan vijfenveertig jaar dat “GeKra-Motors” bestaat is de onderdelenvoorraad zo divers geworden dat we geen complete prijslijst hebben. Maar we weten wel wat we hebben… Dat kan ook een passend alternatief zijn voor hetgeen u vraagt. U kunt uw prijsaanvraag onder vermelding van telefoonnummer ook mailen

Postorderen kan ook…
Daarvoor hanteren wij een minimum bestelbedrag van 25,-  euro. Bij de bestellingen volgt de verzending van de goederen na betaling van het gehele bedrag inclusief de portokosten. Vanaf verzending valt het risico toe aan de besteller. Bij opdrachten onder de 25,- euro hanteren wij aanvullend op de gewone voorwaarden een opslag van 5,50 euro behandelingskosten.


Waar vindt u ons?
Dieren ligt aan de rand van het Veluwemassief. Vanaf circuit Velperbroek bij Arnhem volgt u richting Zutphen.
- In Dieren volgt u de weg naar Zutphen, de Burgermeester de Bruinweg.
- Bij de Kanaalweg gaat u LINKS af.
- Bij de Spankerenseweg gaat u LINKS af.
- De Ambachtstraat 40 vindt u aan uw linkerhand.